Zwemles

Wanneer beginnen
De kinderen kunnen bij zwemschool Elfring vanaf hun 4e jaar komen lessen voor de A-Toets.
 
 
 
Kleine groepjes
De zwemlessen worden gegeven in kleine groepjes van ongeveer 6 à 7 kinderen. Daardoor kunnen we de kinderen de juiste aandacht geven in een (voor het kind een wat moeilijker)  situatie. Kinderen die dat nodig hebben krijgen dan extra aandacht. Zo krijgen we uiteindelijk alle kinderen op het niveau waarop ze kunnen afzwemmen.
 
Voorzwemmen
Wanneer u uw kind bij ons op de zwemles wilt laten plaatsen laten we de kinderen vooraf voorzemmen. In deze "voorzwemles" wordt het kind beoordeeld zodat wij kunnen zien in welk groepje hij of zij het best op zijn/haar plaats is.
Bij deze beoordeling spelen o.a  watervrijheid, drijfvermogen, senso motoriek en concentratievermogen een grote rol.
Nadat uw kind de "voorzwemles" heeft gehad, zal het over het algemeen snel aan de zwemlessen kunnen beginnen.
Bij het plaatsen speelt de groepsgrootte een rol.
 
De zwemles
Tijdens de zwemlessen, die een half uur duren, zitten de ouders niet in de zwemzaal.
De rustige omgeving waarin wij zwemles geven en de volledige aandacht die wij van de kinderen willen hebben zullen hierdoor beter gehandhaafd kunnen worden.
Elk groepje krijgt zijn eigen vorm van zwemles. De kinderen die nét zijn begonnen met de zwemles zullen in eerste instantie de beweegtechniek leren in het pierenbadje. De kinderen die al kunnen zwemmen beginnen eerst met baantjes zwemmen. Daarna gaan we met de kinderen verder aan de techniek werken.
Aan het eind van de zwemles mogen de kinderen nog een paar minuten vrij spelen. Ook dit bevorderd de positieve beleving in het water.
 
Afzwemmen
Een paar keer per jaar wordt er afgezwommen. Tijdens de lessen wordt de voortgang bijgehouden van uw kind en als het genoeg vorderingen heeft gemaakt om aan een toets mee te doen, zullen wij u als ouder aangeven dat dit aanstaande is. Vooraf aan de zwemtoets wordt er nog een paar keer geoefend met kleren aan. Tijdens het zwemmen met kleren aan mag u als ouder in de zwemzaal blijven, zodat u uw kind kunt helpen om de natte kleren uit te trekken. Daarna wordt de reguliere les weer voortgezet.
Als tijdens het proefzwemmen is aangetoond dat uw kind klaar is voor de zwemtoets, dan krijgt hij of zij een uitnodiging voor de zwemtoets.
 
De eisen voor de diverse zwemtoetsen kunt u vinden onder Zwemtoetsen.